RTV IJmond

Over 251tv

Op 1 januari 2011 is een groep vrijwilligers begonnen met het maken van reportages voor de regio twee-vijf-één en deze reportages waren via het internet te bekijken. Ondertussen waren er gesprekken met Heemskerk FM (toen nog de naam: Radio Heemskerk) over een samenwerking, waarbij 251tv de tv-licentie mocht gebruiken.

Begin februari 2013 was het zover, de samenwerking was rond en 251tv was analoog in Heemskerk en digitaal in Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Wijk aan Zee, Castricum, Bakkum en Zandvoort via Ziggo te zien.

251tv beperkte zich in het begin vooral tot het maken van lokale en regionale reportages, later zijn daar er ook tv-programma’s bijgekomen zoals Café Acoustique, Thuis in de Zorg en 251tv op zomertoer. Er werden ook samenwerkingen gesloten met anderen partijen voor het uitzenden van beeldmateriaal. Dit zijn o.a. Tweakers, Consumentenbond, KvK, Natuurmonumenten, Rijksoverheid, KNRM en nog vele anderen. Verder kwam er ook een samenwerking met Seaport TV. Wat ervoor zorgde dat de video’s van 251tv ook in IJmuiden en omgeving te bekijken zijn.

Reportages

Commercials

Programma's

Archief