RTV IJmond

Over RTV IJmond

Op 1 januari 2011 is een groep vrijwilligers begonnen met het maken van reportages onder de naam 251tv voor de regio twee-vijf-één. Deze reportages waren via de site en YouTube te bekijken. Ondertussen waren er gesprekken met Heemskerk FM (toen nog onder de naam: Radio Heemskerk) over een samenwerking, waarbij 251tv de tv-licentie mocht gebruiken.

Begin februari 2013 was het zover, de samenwerking was rond en 251tv was analoog in Heemskerk en digitaal in Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Wijk aan Zee, Castricum, Bakkum en Zandvoort via Ziggo te zien.

251tv beperkte zich in het begin vooral tot het maken van lokale en regionale reportages, later zijn daar er ook tv-programma’s bijgekomen zoals Café Acoustique, Thuis in de Zorg en 251tv op zomertoer. Er werden ook samenwerkingen gesloten met anderen partijen voor het uitzenden van beeldmateriaal. Dit zijn o.a. ANWB, de Consumentenbond, de Rijksoverheid, KNRM, de Politie, Universiteit van Nederland en vele anderen. Verder kwam er ook een samenwerking met Seaport TV. Wat ervoor zorgde dat de video’s ook in IJmuiden en omgeving te bekijken zijn.

Op 1 november 2017 veranderde de naam van 251tv in RTV IJmond. Dit vanwege de verdere samenwerking met de tv-tak van Seaport. Tevens doordat RTV IJmond is aangesloten bij de Mediahub zal de zender in de loop van 2018 ook bij KPN, Vodafone en andere providers te zien zijn.

RTV IJmond is te zien via:

  • Kanaal 42 Ziggo (regio IJmond)
  • Kanaal 1466 KPN en XS4ALL
  • Kanaal 1466 of 2178 Telfort
  • Kanaal 2178 Edutel, Fiber en Stipte

Reportages

Commercials

Programma's

Archief